Gratinované ledvinky Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

600 g vepřových ledvinek
1/4 l mléka
6 stroužků česneku
1 dl oleje
200 g čerstvých paprik
1 cibule
200 g hlívy ústřičné
1 lžíce hladké mouky
1 dl smetany
sůl
pepř
majoránka
1 tavený sýr
100 g strouhaného sýra
100 g másla

Postup

Ledvinky očistíme a na povrchu mřížkovitě nařežeme. Naložíme přes noc do mléka s rozmačkaným česnekem. Ledvinky osušíme, opečeme, osolíme, opepříme a vložíme do gratinovací misky. Obložíme na oleji orestovanou zeleninou a houbami. Na másle zlehka osmažíme mouku a jíšku zelijeme za stálého míchání smetanou. V tomto bešamelu rozpustíme tavený sýr, zalijeme zeleninu v miskách a zapékáme. Nakonec posypeme zelenou petrželkou a strouhaným sýrem.