Jehněčí závitky na česneku Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

500 g jehněčí kýty
100 g klobásy
2 vejce
máslo
4 kuličky růžičkové kapusty
8 stroužků česneku
1 cibule
plnotučná hořčice
mletý pepř
sůl
olej

Postup

Jehněčí kýtu nakrájíme přes vlákno na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Vejce umícháme na pánvi na másle a rozdělíme na plátky. Na každý plátek dále přidáme kousky klobásy, prolisovaný česnek a kuličku kapusty. Plátky zabalíme a ovážeme nití (případně sepneme sponou). Na pánvi na oleji necháme mírně zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme nasekaný česnek a závitky. Opečeme je ze všech stran, mírně podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme asi na 40 minut péci do trouby.
Podáváme s rýží.