Telecí hřbet se sýrovou kůrkou Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

1,5 kg telecího hřbetu
2 lžíce oleje
2 mrkve
2 cibule
250 ml masového vývaru
4 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce strouhanky
2 lžíce kečupu
100 g strouhaného sýra
sůl
bílý pepř

Postup

Maso očistíme, vložíme do pekáčku a potřeme olejem. Mrkev očistíme, cibuli oloupeme, obojí povaříme ve vývaru a přidáme k pečeni. Dáme péci do horké trouby. Během pečení častěji přeléváme výpekem. Máslo smícháme se strouhankou, kečupem a sýrem. Maso asi 15 minut před dopečením osolíme, opepříme a potřeme sýrovou směsí. Upečené maso oddělíme od kosti a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu přecedíme, dochutíme a nalijeme na maso.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninou.