Telecí pečeně Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

1 kg telecího masa (kýta, hřbet nebo plec)
100 g tuku, másla nebo sádla
1/2 cibule
1 lžička hladké mouky
sůl
1 lžička másla

Postup

Maso opláchneme a utěrkou otřeme. Posolíme ho a vložíme do pekáče na rozpuštěný tuk, po všech stranách ho opečeme. Přidále oloupanou cibuli (vcelku). Pečeme asi 60 - 90 minut, při pečení maso poléváme výpekem. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Když je maso měkké, vyndáme ho na teplé místo a výpek zahustíme moukou smíchanou s máslem, krátce povaříme.
Přílohy: knedlíky, rýže, brambory