Jehněčí na tymiánu Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

400 g jehněčího z plece
1 cibule
3 lžíce oleje
1 stroužek česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
1 dl bílého vína
1 bobkový list
tymián
pepř
hladká mouka

Postup

Maso nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku a krátce podusíme; přidáme maso a opékáme. Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, vše zalijeme bílým vínem a dusíme maso do měkka. Dochutíme solí a pepřem.
Je-li omáčka příliš řídká, můžeme ji lehce zahustit moukou. Na závěr přisypeme tymián.

Podáváme s rýží s nasekanými jarními bylinkami dle chuti.