Velikonoční jehněčí Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

Cca 1 kg jehněčí kýty
1 lžíce másla
sůl, 2 stroužky česneku

Nádivka:
1 vejce
1 rohlík
250 ml mléka
2 lžíce másla
hrst zelené petrželové natě nebo kopřiv
1 malá mrkev
100 g slaniny
1 malá cibule
1 lžíce másla

Postup

Z jehněčí kýty připravíme plát, osolíme ho a potřeme drceným česnekem.

Připravíme si nádivku:
Jemně pokrájenou cibuli podusíme se slaninou, přidáme na jemné kostičky pokrájenou mrkev a ještě krátce opečeme. Rohlík nakrájíme na malé kostičky, přidáme sůl, pepř, petrželku či kopřivy a vejce. Zalijeme mlékem a necháme chvíli odpočinout. Pak promícháme se směsí cibulky, slaniny a mrkve.

Nádivku dáme na plát, ten přehneme, obalíme plátky slaniny, zabalíme do alobalu nebo zpevníme potravinářskou nití a dáme péct. Když nádivka ztuhne, teprve maso obrátíme. Během pečení občas podléváme a přelévámě vypečenou šťávou. Ke konci pečení znovu obrátíme, potřeme máslem a upečeme dozlatova.

Podáváme s opečenými bramborami.