Telecí pečeně se zeleninou Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

(pro 4 osoby)
800 g telecí pečeně
3 lžíce másla
2 mrkve
3 řapíky celeru
4 cibule
1 stroužek česneku
250 ml masového vývaru (z kostky)
200 ml červeného vína
1 lžíce Solamylu
sůl, pepř
případně zakysaná smetana

Postup

Maso omyjeme a osušíme, oslíme a opepříme. Ve velkém pekáči rozehřejeme máslo, vložíme do něj pečeni a ze všech stran opečeme. Pak ho přiklopíme a dáme péci do předehřáté trouby při 200.C. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Asi po 30 minutách pečení obojí přidáme k masu a krátce osmahneme. Pak pečeni zalijeme vývarem a červeným vínem. Teplotu snížíme na 180.C a pečeme již odkryté ještě 40 minut. Pak maso vyjmeme a udržujeme teplé. Omáčku zahustíme Solamylem a dochutíme. Hotovou pečeni krájíme na plátky.
Příloha: těstoviny nebo brambory.

Na osobu: energetická hodnota 480 kcal, bílkoviny 41 g, tuky 24 g, sacharidy 23 g