Recepty z mletého masa


Vrstvená sekaná pečeně PDF Tisk
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

(pro 4 osoby)
400 g mletého masa
1/8 l smetany
1 vejce
4 lžíce strouhanky
sůl, pepř
150 g žampiónů
3 lžíce másla
300 g čerstvého špenátu
2 lžíce strouhaného sýra
strouhaný muškátový oříšek
1 lžíce oleje
plněné olivy

Postup

Mleté maso smícháme se smetanou, vejcem, strouhankou, osolíme a opepříme. Ze směsi vytvoříme tři pláty o rozměrech zapékací mísy. Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a krátce osmahneme na trošce másla. Špenát očistíme, omyjeme a ve zbývajícím másle krátce podusíme. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a smícháme se sýrem. Pláty mleté směsi navrstvíme do zapékací mísy a mezi ně dáme žampióny a špenát. Lehce stlačíme a potřeme olejem. Pečeme uprostřed horké trouby při 175.C, v plynové na stupeň 2-3, asi 50 minut.
Místo zapékací mísy můžeme použít alobal.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami a hlávkovým salátem. Jednotlivé porce zdobíme nakrájenými olivami.
 
<< Začátek < Předchozí 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Další > Konec >>

Strana 24 z 30