Masové knedlíčky s paprikou a těstovinami Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
400 g mletého masa
2 vejce
100 g cibule
2 lžíce strouhanky
sůl, pepř, paprika
1/2 l vývaru
200 g kolínek
troška oleje
1 stroužek česneku
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce rajského protlaku
2 papriky
2 lžíce sekané petrželky

Postup

Mleté maso smícháme s vejcem, 50 g na kostičky nakrájené cibule, strouhankou, 4 lžícemi vody a kořením. Z hmoty utvoříme rukama namočenýma ve studené vodě kulaté knedlíčky. Vývar uvedeme do varu, dáme do něj knedlíčky a 15 minut povaříme. Dáme vařit 2 l osolené vody s troškou oleje, do vařící vody vsypeme kolínka a vaříme je asi 12 minut. V sítě je pak hotové propláchneme studenou vodou. Česnek oloupeme, rozsekámenajemno, máslo zpěníme při mírné teplotě a na něm podusíme česnek a 50 g cibule nakrájené na kostičky do zesklovatění. Přidáme mouku, vývar z knedlíčků, rajský protlak a povaříme 5 minut. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Přidáme je do omáčky a povaříme. Nakonec přidáme kolínka a knedlíčky. Dochutíme a posypeme petrželkou.
Příloha: hlávkový salát