Plněný zelný list na kyselém zelí Tisk
( 5 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
8 velkých zelných listů
60 g prorostlé slaniny
1 cibule
1 červená paprika
75 g dlouhozrnné rýže
1/2 l vývaru
200 g mletého masa
1 vejce
1/4 lžičky majoránky
1 lžíce sladké mleté papriky
400 g kyselého zelí
1 vejce
1 lžíce sádla
2 lžíce kečupu
sůl

Postup

Velkou hlávku zelí 5 minut vaříme, pak odloupneme 8 listů a naplocho seřízneme žebra. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme. Zalijeme vývarem a rýži v něm 15 minut dusíme. Papriku opláchneme, zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kostičky. Smícháme s mletým masem, vejcem a rýží, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a paprikou. Směsí naplníme vychladlé zelné listy, svineme je a na obou stranách ohneme. Sádlo rozpustíme na mírném ohni. Vložíme kyselé zelí, na něj položíme zelné závitky. Zbývající vývar a kečup rozkvedláme a přilijeme. Dusíme přikryté 40 - 60 minut.
Příloha: brambory, bramborové knedlíky