Roláda z mletého masa Tisk
( 5 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

600 g hovězího masa
300 g vepřové plece
kmín
sůl, pepř
česnek (podle chuti)

Nádivka:
3 vejce uvařená natvrdo
50 g sterilované kapie
3 trojúhelníčky sýra Primátor
trojobal (hladká mouka, vejce, strouhanka)

Na podlití:
1 cibule
1/2 kostky masoxu
pepř
4 kuličky nového koření
3 bobkové listy
1 rajský protlak
olej

Postup

Připravíme si směs na podlití: na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme masox, nové koření bobkové listy a opepříme, přilijeme rajský protlak rozmíchaný ve 200 ml vody. Pak umeleme maso, osolíme a opepříme. Maso dobře propracujeme a na mokrém igelitu z něj vytvarujeme plát. Do jeho středu dáme uvařená vejce, rozkrojená na poloviny, kapie a posypeme nastrouhaným sýrem. Pomocí igelitu svineme maso do rolády, obalíme ji v trojbalu a ze všech stran opečeme na oleji. Roládu přendáme na pekáč, podlijeme připravenou směsí a v troubě upečeme dozlatova.
Podáváme s hranolkami, bramborami, bramborovou kaší nebo s bramborovými knedlíky.