Kořeněné masové kuličky Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
1 cibule
100 g čínského zelí
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
½ lžičky mleté skořice
1 lžička drceného koriandru
1 lžička sójové omáčky
Solamylu
chilli koření
1 lžíce zakysané smetany
sůl
olej
několik salátových listů

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zelí také nakrájíme nadrobno a obojí přidáme do masa. Dále přidáme zázvor, skořici, koriandr, sójovou omáčku, 1 lžíci Solamylu, sůl, chilli, smetanu a 2 lžíce studené vody. Vše mícháme nejméně 15 minut. Z masové směsi tvoříme navlhčenýma rukama kuličky o průměru 3 cm. Obalíme je zlehka v Solamylu a ze všech stran smažíme na rozehřátém oleji.
Podáváme na salátových listech s rozinkovou rýží a namáčíme v sójové omáčce.