Sekaná plněná vejci Tisk
( 5 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

500 g směsi vepřového a hovězího masa
4 vejce
2 cibule
3 stroužky česneku
strouhanka
majoránka
1 bobkový list
sůl, pepř
olej

Postup

3 vejce dáme do studené vody vařit 10 minut natvrdo. Pak je ochladíme pod studenou vodou (aby šly dobře loupat). Do mleté směsi přidáme zbylé vejce, oloupaný prolisovaný česnek a majoránku. Na oleji zpěníme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a vmícháme ji do směsi. Podle potřeby směs osolíme a zahustíme strouhankou. Vše dobře propracováváme rukama. Z masové směsi vytvarujeme váleček, podélně v něm uděláme kapsu a do ní vložíme za sebou oloupaná vejce. Váleček zase uzavřeme tak, aby vejce byla uprostřed a uhladíme. Sekanou přendáme na pekáček a zapíchneme do něj bobkový list, ten po upečení sekané odstraníme. Mírně podlijeme a dáme péci. Během pečení podle potřeby podléváme a sekanou poléváme výpekem.

Podáváme s bramborami, bramborovou kaší nebo chlebem (můžeme ji podávat i studenou) a sladkokyselými okurkami.

Poznámka: sekanou můžeme před pečením potřít bílkem. Pokud chceme sekanou jemnější, maso ještě jednou umeleme a s ním můžeme umlít i cibuli.

Ukazka

Sekaná plněná vejci