Sekaná v těstíčku Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Jupík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

(pro 4 osoby)
250 g předního hovězího masa
200 g vepřové plece
1 cibule
2 vejce
2 stroužky česneku
4 lžíce bílého vína
hladká mouka
strouhanka
sůl, pepř
olej

Postup

Cibuli oloupeme a překrojíme na čtvrtky. Ty pak umeleme společně s vepřovým a hovězím masem. Osolíme, opepříme a přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a 1 vejce. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Vše důkladně promícháme rukama a ze směsi tvarujeme malé bochánky. Druhé vejce ušleháme s vínem a zahustíme moukou. Vzniklé těstíčko mírně osolíme. Masové bochánky v těstíčku obalujeme a smažíme na rozpáleném oleji.
Podáváme s bramborovou kaší.