Závin s mletým masem Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

(pro 4 osoby)

na těsto:
250 g hladké mouky
2 lžíce oleje
2 žloutky
½ lžičky soli
1 vejce na potření závinu

na náplň:
500 g mleté směsi vepřového a hovězího masa
100 g eidamu
1 vejce
2 feferonky
1 cibule
strouhanka
sůl, pepř

Postup

Na vál nasypeme mouku, uděláme v ní důlek a do něj nalijeme olej, přidáme žloutky a 125 ml studené vody. Vypracujeme vláčné těsto a nejméně na půl hodiny ho necháme. Feferonky omyjeme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Sýr nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Feferonky, sýr a cibuli přidáme k masu, opepříme, osolíme, přidáme vejce a rukama důkladně zpracujeme. Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na tenký plát. Posypeme ho strouhankou a na ni nerozložíme masovou směs. Těsto srolujeme a přeneseme ho na plech, vyložený pečícím papírem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předem vyhřáté trouby na 220.C, pečeme asi 45 minut.
Podáváme s rajskou omáčkou nebo jen s kečupem.