Kuřecí stehna v rumové marinádě Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

8-12 kuřecích stehen
2 zelené papriky
200 ml rumu
hladká mouka
1-2 vejce
asi 80 g kokosouvé moučky
200 ml smetany
2 lžíce kečupu
1 citrón
šťáva z 1/2 citrónu
1 cibule
2 stroužky česneku
1 feferonka
sůl
olej na smažení

Postup

Očištěnou zeleninu nakrájíme, spolu se stehny dáme do mísy, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, zalijeme rumem a necháme přes noc marinovat. Druhý den dáme stehna odkapat, pak je protáhneme hladkou moukou, rozšlehaným vejcem a obalíme v kokosové moučce. Pomalu je smažíme ve vštší vrstvě horkého oleje nebo fritujeme. Zeleninu s rumovým nálevem asi 10 minut na mírném ohni povaříme, pak zchladlou rozmixujeme a dáme zpět do kastrolu. Přilijeme smetanu a ještě asi 5 minut povaříme. Odstavíme z ohně a zašleháme kečup.
Stehna na talíři obložíme plátky citrónu a namáčíme do husté omáčky.