Kuře na paprice Tisk
( 8 - user rating )
Napsal uživatel Captain Cook   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

1 kuře
50 g slaniny nebo másla
30 g cibule
20 g hladké mouky
1/8 l kyselé smetany
mletá paprika
sůl
1 rajče
případně nové koření

Postup

Kuře očistíme, omyjeme a naporcujeme na dílky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme zpěnit na máslo nebo na slaninu a zaprášíme ji paprikou. Na cibuli dáme dusit kousky kuřete a podle potřeby mírně podlijeme. Můžeme přidat i několik kuliček nového koření pro vůni a pro výraznější chuť rajče. Měkké kuře vyjmeme. Ve smetaně dohladka rozmícháme mouku a směsí zalijeme omáčku. Necháme ji povařit a podáváme s houskovým knedlíkem ke kuřeti.