Zapečené těstoviny s drůbežím masem Tisk
( 9 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31

Suroviny

500 g vařeného drůbežího masa
250 g těstovin (mušle)
1 l masového vývaru
300 g mražené zeleniny
200 g smetany
3 vejce
100 g strouhaného sýra
sůl
pepř

Postup

Vývar přivedeme k varu a těstoviny v něm uvaříme podle návodu. Poté je slijeme, prudce ochladíme ve studené vodě a odstavíme stranou.

Drůbeží maso nakrájíme na menší kousky. Zmrazenou zeleninu necháme rozmrazit (je možné použít i již vařenou zeleninu).

Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací mísu dobře vymastíme a po vrstvách do ní vkládáme těstoviny, maso a zeleninu. Jako poslední vrstvu dáváme těstoviny.

Vejce rozšleháme se smetanou, trošku osolíme, opepříme. Rozšlehané vejce nalijeme na těstoviny v míse a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 30 minut, až se sýr rozpustí a vytvoří zlatavou kůrku na povrchu.