Kuře a la bažant Tisk
( 12 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

1 větší kuře
50 g slaniny
1 lžíce másla
2 lžíce oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl, pepř
3 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
1 lžíce hladké mouky
250 ml vývaru z masoxu

Postup

Kuře očistíme, naporcujeme, osolíme. Slaninu nakrájíme na proužky a částí kuře prošpikujeme. Máslo s olejem rozehřejeme a opečeme na něm maso po obou stranách. Pak ho vyjmeme a do výpeku dáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, zbytek slaniny a oloupaný česnek nakrájený na plátky. Přidáme koření, vše lehce osmahneme, podlijeme vývarem a přidáme maso. Pečeme v troubě dočervena, při pečení ho občas obracíme a poléváme výpekem. Hotové maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření a šťávu vydusíme na plotně na tuk. Vmícháme mouku, osmahneme, zalijeme ji vodou podle potřeby a povaříme.
Kuře podáváme obložené zeleninou, olivami, brusinkami, hroznovým vínem nebo zavařenými houbami.
Příloha: rýže, vařené brambory. Omáčku podáváme zvlášť.