Kuřecí prsa v alobalu Tisk
( 13 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

600 g kuřecích prsou
1 kg brambor uvařených ve slupce
100 ml bílého vína
200 g cibule
150 g žampiónů
tymián
bazalka
chilli koření
zázvor
sůl, pepř

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, velmi krátce ji osmahneme na pánvi, přidáme koření a odstavíme. Oloupané brambory nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a rozložíme na dvojitý pruh alobalu tak, aby se pak dal přeložit a uzavřít. Omytá a osušená kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, položíme na vrstvu brambor a navrstvíme na ně očištěné nakrájené žampióny spolu se směsí cibule a koření. Vše zalijeme vínem. Alobal uzavřeme a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut.