Kuřecí prsa v bílé omáčce Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Jupík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 kuřecí prsa
400 g kedluben
150 g másla
1 cibulka
2 šalotky
150 ml bílého vína
200 ml 33% smetany
100 g pórku
50 ml kuřecího vývaru
kmín
bílý pepř
olej
sůl

Postup

Kedlubky očistíme a nakrájíme na špalíčky. Na polovině másla zpěníme na kostičky nasekanou očištěnou cibulku, přidáme kedlubny, očištěný pórek rozkrájený na kostky, kmín a rychle orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem a dusíme, dokud nejsou kedlubny měkké. Nakonec osolíme a opepříme. Na druhé polovině másla zpěníme očištěnou pokrájenou šalotku, zalijeme vínem a vaříme, dokud nemá tekutina konzistenci sirupu. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Osolíme a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Kuřecí prsa osolíme, opepříme, orestujeme na oleji a krátce dopečeme v troubě. Na talíř dáme dušené kedlubny, na ně položíme kuřecí prsa a přelijeme omáčkou z bílého vína.