Recepty - Krůtí maso


Dušené maso s kapustou PDF Tisk
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

500 g krůtích nebo kuřecích prsíček
4 cibule
1 červená a 1 zelená paprika
2 lžíce oleje
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce kari
0,5 l drůbežího vývaru (instant)
150 g rýže
500 g kapusty
100 g meruňkového džemu
šťáva z půlky citrónu
2 plátky slaniny

Postup

Krůtí maso nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Papriku přeřežeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. V hrnci ohřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho osmahneme z každé strany. Vmícháme cibuli, nakrájenou papriku a dusíme. Dochutíme solí, pepřem, kari kořením a krátce opékáme. Přilijeme 1/4 l vývaru, který jsme připravili podle návodu na obalu, přikryjeme pokličkou a dusíme na minimu asi 40 minut. Rýži doměkka uvaříme v mírně osolené vodě. Mezitím očistíme a opláchneme kapustu. Větší listy nakrájíme na menší kousky, malé ze středu necháme vcelku, kapustu dáme do hrnce. V jiném hrnci ohřejeme zbytek vývaru (1/4 litru). vmícháme do něj džem, citronovou šťávu, dochutíme solí a mletým pepřem. Vývarem zalijeme kapustu a pod pokličkou dusíme přibližně 30 minut. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dokřupava osmažíme. Rýži slijeme a spolu se slaninou přimícháme k masu. Dochutíme solí a mletým pepřem. Kapustu slijeme, necháme okapat, šťávu nevyléváme. Kapustu poklademe na mísu nebo přímo na talíře. Šťávu z kapusty vmícháme do masa s rýží a rozdělíme na kapustu.
 
Více článků...
<< Začátek < Předchozí 21 22 23 24 Další > Konec >>

Strana 23 z 24