Krůtí roláda s vepřovým Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

1 větší krůtí prsa vcelku
300 g vepřové plece
100 g slaniny
100 g šunky
4 žampióny
hrst petrželky
1 rohlík
trochu mléka
špetka pepře
špetka zázvoru
špetka muškátového oříšku
2 vejce
máslo
sůl
olej

Postup

Krůtí prsa vykostíme, upravíme na plát na naklepeme. Okraje odřízneme tak, aby vznikl obdélník a společně s vepřovým je umeleme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme. Žampióny oloupeme, nakrájíme na plátky, šunku nakrájíme na nudličky, obojí přidáme ke slanině a necháme podusit. Pak směs přidáme k mletému masu. Rohlík nakrájíme na kolečka a namočíme v mléce. Lehce ho vyždímáme a přidáme k mletému masu. Směs okořeníme, osolíme, přidáme vejce a dobře promícháme. Plát krůtího osolíme a potřeme masovou směsí. Svineme do rolády a převážeme ji nití. Na pekáči rozehřejeme olej a roládu na něm ze všech stran opečeme. Pak ji podlijeme trochou horké vody a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu za občasného podlévání a přelévání výpekem. Občas potřeme roládu rozpuštěným máslem. Když je roláda upečená dozlatova, vyjmeme ji a výpek doplníme zbylým máslem a krátce povaříme.
Roládu podáváme nakrájenou na plátky s bramborami přelitými výpekem.

Ukazka

Krůtí roláda s vepřovým