Krůtí roláda v listovém těstě Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

400 g krůtích prsou
250 g listového těsta (k dostání je již plát rozválený na pečícím papíru)
4 plátky ementálu
8 plátků zauzené šunky
125 g mozzarelly
máslo
sůl, pepř

Postup

Maso rozkrojíme na plát a přes fólii naklepeme. Osolíme, opepříme a poklademe ementálem. Na něj rozložíme šunku. K jedné straně, od které budeme maso zavinovat, naskládáme mozzarellu, nakrájenou na plátky. Maso zavineme do rolády. Listové těsto rozválíme na plát, nebo použijeme již koupený. Na těsto položíme masovou roládu a zavineme ji do něj. Roládu přeložíme na plech vyložený pečícím papírem (v případě zakoupeného plátu těsta použijeme pečící papír, do kterého bylo zabalené). Máslo necháme rozpustit a potřeme jím roládu. Pečeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut.
Upečenou roládu krájíme na plátky a podáváme teplé i studené.