Krůtí maso na houbách Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

600 g krůtího masa
300 g sušených hub
30 g másla
lžíce mouky
mléko
sůl, mletý pepř
2 dl kysané smetany
muškátový oříšek

Postup

Maso zbavíme kůže a kostí a upravíme na úhledné velké plátky. Houby namočíme a pak podusíme na másle tak dlouho, dokud se neodpaří tekutina. Posypeme je moukou a opepříme. Na plátky dáme vychladlé houby, přeložíme je a sepneme jehlou na maso nebo párátky a vyrovnáme v zapékací míse, kterou jsme vymazali máslem. Do smetany vmícháme trochu nastrouhaného muškátového oříšku, nalijeme ji na maso a v troubě pečeme nejprve přikryté alobalem a pak jej odkryjeme a pečeme, dokud nemá červenohnědou barvu.
Přílohy: knedlík, rýže