Krůtí maso na kari Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

600 g krůtích prsou
2 lžíce hladké mouky
máslo na jíšku podle potřeby
2 lžičky kari
vývar z hovězího masa nebo masoxu
1/8 l smetany
1 žloutek
50 g krabího masa
sůl
bílý pepř

Postup

Maso uvaříme asi v litru osolené vody. V kastrolu připravíme na mírném ohni za stálého míchání jíšku z mouky a másla (nepřipálit), přidáme kari a zalijeme vývarem, umícháme hustou omáčku. Ve smetaně rozmícháme žloutek a vmícháme do vlažné omáčky, osolíme a opepříme a znovu ohřejeme. Uvařené maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kousky. Pak ho společně s krabím masem vložíme do omáčky.
Podáváme s česnekovou rýží (viz Přílohy - Rýže).

Poznámka: pokud by se žloutek vmíchal do horké omáčky, srazil by se.