Krůtí roláda s houbovou nádivkou Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

(pro 4 osoby)
700 g krůtích prsou
150 g žampiónů
1 svazek mladé cibulky
4 lžíce oleje
200 g bylinkového sýra
mletá paprika
4 stroužky česneku
1 snítka rozmarýnu
9 snítek tymiánu
sůl, pepř
citrón na ozdobu

Postup

Žampióny očistíme, cibulku omyjeme a očistíme. Obojí nahrubo nasekáme, opečeme na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme. Krůtí maso omyjeme, osušíme, rozřízneme na plát. Potřeme ho sýrem a rozložíme na něj žampióny. Svineme ho do rolády a převážeme nití. Dvě lžíce oleje promícháme se solí, pepřem a paprikou, touto směsí potřeme maso. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Roládu dome do pekáčku a obložíme česnekem a bylinkami. Mírně podlijeme a pečeme v předehřáté troubě při 175.C asi 90-100 minut. Podle potřeby podléváme. Hotovou roládu vyjmeme, odstraníme nic, nakrájíme na plátky a ozdobíme dílky citrónu.

Na osobu: energetická hodnota 450 kcal, bílkoviny 44 g, tuky 24 g, sacharidy 10 g