Krůtí guláš Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

125 g krůtích prsíček
300 g brambor
zeleninový vývar z kostky
1 lžička kari
1/2 lžičky sladké papriky
30 g mraženého hrášku
1 lžíce oleje
50 g žampiónů
pórek
10 g másla
10 g hladké mouky
40 ml kyselé smetany
koryandr
sůl, pepř

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme je do vývaru s kari a asi 15 minut vaříme. Po 10 minutách přidáme hrášek. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které opékáme 10 minut na oleji. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou a vyjmeme. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Houby rozpůlíme a společně s pórkem podusíme ve šťávě z masa. Dochutíme solí a pepřem. Brambory a hrášek necháme okapat, vývar zachytíme a doplníme do 200 ml. Rozehřejeme olej, opražíme na něm mouku, zalijeme vývarem a povaříme asi 5 minut. Pak vmícháme smetanu. Dochutíme solí a kari. Brambory, zeleninu a maso vložíme do omáčky a prohřejeme. Porce guláše na talíři posypeme koryandrem.