Králík pečený na česneku Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

1 králík
500 g bůčku
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžička másla
kmín
sůl

Postup

Králíka omyjeme, posolíme. Bůček omyjeme, na povrchu nakrojíme několika kolmými řezy do mřížky, posolíme, lehce pokmínujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky. Králíka, bůček a cibuli vložíme do pekáče, přidáme oloupaný nasekaný česnek a podlijeme troškou vody. Králíka pečeme nejprve přikrytého vrchním pekáčem nebo alobalem. Během pečení poléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Do šťávy stíráme tuk napečený na stěnách pekáče. Králíka během pečení obrátíme.
Když je maso upečené a šťáva příliš řídká, maso odstraníme, dáme do tepla a z výpeku necháme odpařit potřebné množství tekutiny.

Ukazka

Králík pečený na česneku