Králík pečený na slanině Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

1 králík
1 cibule
80 g slaniny
50 g másla
lžička hladké mouky
5 kuliček pepře
sůl
podle chuti ocet

Postup

Králíka opláchneme a protáhneme hustě na proužky nakrájenou slaninou a posolíme. Zbytek slaniny nadrobno nakrájíme, dáme na pekáč a přidáme máslo. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na slanině ji osmahneme. Vložíme králíka a z obou stran ho opečeme. Podlijeme, přidáme trošku octa, koření a pečeme. Během pečení králíka poléváme výpekem a podléváme vodou nebo zeleninovým vývarem. Když je maso měkké, přendáme ho na jiný pekáč a výpek přelijeme na pánev, zahustíme poprášením hladkou moukou, nebo mouku dohladka rozkvedláme ve studené vodě a přilijeme k výpeku, povaříme. Před podáváním šťávy z ní odstraníme koření.
Přílohy: knedlíky

Ukazka

Králík pečený na slanině