Kachna na pomerančích a hříbkách Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

1 kachna
1 pomeranč
100 ml pomerančové šťávy
300 g sterilovaných hříbků ve sladkokyselém nálevu
2 stonky jarní cibulky
1 feferonka
300 g mrkve
2 lžíce kompotu jeřabin
2 lžíce sekané petrželky
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
1/2 lžičky tymiánu
3 lžíce medu
2 lžíce oleje
2 lžičky světlé instantní jíšky
sůl, pepř

Postup

Koření utlučeme v hmoždíři nebo umeleme v mlýnku. Kachnu očistíme, osolíme a potřeme kořením. Dáme ji do pekáčku a podlijeme pomerančovou šťávou. Zvolna ji upečeme do měkka za občasného podlévání. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Pomeranč oloupeme, nakrájíme na dílky a odstraníme z nich jadérka. Feferonku a cibulku nakrájíme, lehce osmažíme na oleji, přidáme mrkev a dusíme do změknutí. Pak přidáme houby, med, jeřabiny a petrželku. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Kachnu naporcujeme, do houbové směsi vmícháme jíšku a přidáme ji ke kachně společně s kousky pomeranče a ještě krátce pečeme.
Příloha: rýže, těstoviny