Pečená kachna na divoko Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

1 kachna
50 g slaniny
80-100 g cibule
2 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
3 bobulky jalovce
1 menší bobkový list
masový vývar
sůl
hladká mouka
1/8 l červeného vína
šťáva z ½ citrónu
cukr

Postup

Kachnu očistíme, osolíme a dáme na pekáč, kde jsme nechali mírně zpěnit cibulku nakrájenou na kostky. Přidáme všechno uvedené koření (natlučené nebo umleté). Kachnu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Šťávu z kachny před podáváváním zaprášíme moukou, opět zředíme vývarem a provaříme, až se tuk odděluje od šťávy. Nakonec dochutíme červeným vínem, citrónovou šťávou a podle chuti přisladíme.
Podáváme s jemným houskovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.