Kachna pečená na hruškách Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

1 kachna
1 lžíčka soli
4 hrušky
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky skořice
80 g másla
150 ml červeného vína
500 ml zeleninového vývaru

Postup

Kachnu pečlivě očistíme, omyjeme a osolíme na povrchu i uvnitř. Hrušky opláchneme a nakrájíme na čtvrtky bez jadřince. 10 čtvrtek hrušek vložíme do kachny s tymiánem, skořicí a máslem a otvor zašijeme. Kachnu dáme na pekáč, podlijeme vínem a polovinou zeleninového vývaru. Přiklopíme vrchním pekáčem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170.C asi 45 minut. Pak přidáme ke kachně zbylé hrušky a pečeme dalších asi 30 minut. Během pečení kachnu poléváme výpekem a v případě potřeby podléváme zbývajícím vývarem. Pak pekáč odklopíme a teplotu trouby zvýšíme na 190.C. Za občasného polévání kachny výpekem ji dopečeme dozlatova.