Kachna na medu s vínem Tisk
( 15 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

1 kachna
2-3 jablka
sůl
trochu drceného kmínu
2 lžíce medu
1,5 dl vína (může být bílé i červené)

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme vnitřku i zvnějšku a jemně posypeme kmínem. Dovnitř vložíme jablko nakrájené na čtvrtky, kachnu mírně podlijeme, přikryjeme alobalem a dáme péci do vyhřáté trouby. Víno smícháme s medem. Asi po 20 minutách kachnu odkryjeme a dále už pečeme kachnu odkrytou. Během pečení ji vícekrát potřeme medovo-vínovou směsí a podle potřeby podlijeme i trochou horké vody. Před dopečením přidáme ještě zbylá jablka, rovněž nakrájená na čtvrtky. Upečenou kachnu rozporcujeme, poklademe na mísu a obložíme čtvrtkami pečených jablek. Podáváme s červeným dušeným zelím, knedlíkem a vypečenou šťávou.