Nadívaná husí prsíčka Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
1 husí prsíčka - 500 g
sůl, pepř
1 lžička ostré hořčice
1 houska
1/8 l smetany
200 g telecích jater
1 cibule
1 lžíce másla
4 lžíce nasekané petrželky

na omáčku:
1/8 l bílého vína
1/8 l zakysané smetany

Postup

Vykostěná prsíčka potřeme solí, pepřem a hořčicí. Hosuku nakrájíme na kostičky, namočíme dosmetany. Játra s oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a asi 3 minuty opékáme na horkém másle. Vymačkanou housku, petrželku, trochu soli a pepř dobře propracujeme. Husí prsíčka naplníme touto nádivkou a převážeme nití. Plněná prsíčka pečeme ve vhodné zapékací míse při 175.C (plynová trouba stupeň 2-3) asi 60 minut. Během pečení častěji propichujeme kůži, aby byla křupavá a občas poléváme bílým vínem. Z vypečené šťávy sbíráme tuk. Z upečeného masa odstraníme nit. Vypečenou šťávu povaříme s kyselou smetanou, dokud omáčka varem lehce nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
Příloha: dušené červené zelí s jablky, bramborové krokety nebo bramborové knedlíky a silné červené víno.