Recepty - Husí maso


Sváteční husa PDF Tisk
( 7 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

1 husa (asi 3-3,5 kg)
sůl
kmín
4 jablka
300 g sušených švestek
100 g jader vlašských ořechů
1 pomeranč

Postup

Očištěnou a vykuchanou husu důkladně omyjeme a osušíme. Osolíme ji, okmínujeme a necháme aspoň 20 minut odpočinout, aby se sůl rozpustila a prostoupila do masa. 2 jablka, polovinu švestek a ořechů vložíme do husy, kam přidáme i pokrájený oloupaný pomeranč a husu zašijeme. Vložíme ji do pekáče, mírně podlijeme, zakryjeme vrchním pekáčem a dáme do vyhřáté trouby. Nejprve pečeme při 160.C za občasného polévání výpekem asi 1 hodinu. Pak přidáme zbylá pokrájená jablka, ořechy a švestky. Teplotu zvýšíme asi na 180.C a husu dopečeme bez zakrytí doměkka. Hotovou husu naporcujeme a podáváme s různými druhy knedlíků, červeným zelím a ve výpeku pečeným ovocem s ořechy.

Ukazka

Sváteční husa
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další > Konec >>

Strana 1 z 6