Recepty z hovězího masa


Svíčková na červeném víně PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

1 pórek
2 karotky
100 g celeru
1 cibule
4 plátky svíčkové po 150 g
sůl
mletý černý pepř
mletá červená paprika
5 - 6 lžic oleje
1 lžička hladké mouky
125 ml masového vývaru (instant) nebo vody
půl skleničky červeného vína

Postup

Pórek nakrájíme na nudličky a necháme okapat na sítu. Karotku oloupeme a nakrájíme na hranolky. Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli očistíme a nakrájíme na osminky. Svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Na pánvi ohřejeme 2 lžíce oleje, přidáme zeleninu a podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme vývarem, který jsme připravili podle návodu na obalu. Podle potřeby osolíme, opepříme, přikryjeme a dusíme 15 minut. Mezitím na druhé pánvi rozpálíme zbylý olej, řízky na něm z každé strany osmažíme. Vypečený tuk rozředíme červeným vínem a spolu s masem ho přidáme k zelenině.
Doporučujeme podávat s vařenými brambory omaštěnými máslem a posypané petrželovou natí, zapíjet červeným vínem.
 
<< Začátek < Předchozí 31 32 33 34 Další > Konec >>

Strana 31 z 34