Masové špízy se zeleninou a rajským sosem Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
250 g roštěnce
8 velkých žampiónů
4 malá tvrdá rajčata
1 zelená paprika
8 nožiček koktejlových párků
8 plátků prorostlé slaniny
8 lžic oleje
1 stroužek česneku
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžičky worcesterové omáčky

na sos:
100 g rajského protlaku
1/8 l kečupu
150 g krémové smetany
50 g cibule
1/2 hrnku nasekané pažitky
pepř
mletá paprika

Postup

Maso nakrájíme na kostky. Žampióny umyjeme, osušíme, rajčata rozpůlíme. Papriky zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Párky nakrájíme na kousky. Vše střídavě napícháme na pomaštěné jehly. Do oleje zamícháme oloupaný a prolisovaný česnek a koření. Vzniklou marinádou potřeme špízy a necháme aspoň 20 minut odležet. Přísady na sos smícháme, ochutíme solí a pepřem. Špízy grilujeme za častého obracení asi 15 minut na roštu.