Hovězí biftek s ovocem Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 bifkety po 150 g ze svíčkové
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 banány
4 půlky kompotovaných broskví
4 kolečka nanasu
4 lžičky brusinek
2 lžíce mandlových lupínků
1 lžíce hladké mouky
1/8 l smetany
1 lžíce sójové omáčky
1/8 l masového vývaru
50 g prorostlé slaniny
sůl

Postup

Svíčkovou odblaníme a nařežeme na plátky 3-4 cm silné. Naklepeme je hřbetem nože, po jedné straně potřeme olejem, opepříme a naskládáme na sebe. Necháme je odležet. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme podélně rozkrojené banány, půlky broskví, naplněné brusinkami, ananas a mandle. Rozpékáme asi minutu, pak je přiklopíme a odstavíme. Mouku rozmícháme s troškou smetany dohladka, přidáme zbývající smetanu, sójovou omáčku a masový vývar. Na druhé pánvi rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu. Steaky na ní z každé strany prudce 1 minutu opékáme, osolíme a přidáme k ovoci. Do vypečené šťávy přidáme smetanovou směs a dobře promícháme, necháme povařit.
Příloha: dlouhozrnná rýže dušená v kuřecím vývaru ochucená troškou kari koření.