Madridská pánev Tisk
( 18 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

2 cibule
150 g šunky
250 g hovězího masa
3 lžíce oleje
2 lžíce červené papriky
1,5 lžičky soli
mletý černý pepř
1 sušená feferonka
125 ml červeného vína
2 brambory
2 lžičky cukru

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na centimetrové kostky, šunku na čtverečky. Na pánvi s vysokým okrajem nebo v pekáči ohřejeme olej. Do horkého oleje dáme cibuli, šunku, maso a za stálého míchání opékáme 5 minut. Okořeníme červenou paprikou, solí a pepřem. Přidáme podélně nařezanou feferonku, zalijeme vínem. Přikryté dusíme na minimu asi 40 minut. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na malé kostky. Spolu s cukrem zamícháme do masa, na minimu vaříme odkryté ještě 15 minut. Feferonku z pánve vyjmeme.
Podáváme s bílým pečivem nebo bramborami, zapíjíme červeným vínem.