Kořeněná hovězí pečeně ze šálu Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

(pro 4 osoby)
800 g hovězího filetu
1/2 bobkového listu
1 lžička zeleného pepře
1 lžička plnotučné hořčice
4 lžíce oleje
4 jarní cibulky
1 lžíce másla
1/8 l masového vývaru
1/8 l červeného vína
1 lžička Solamylu
sůl
alobal

Postup

Maso špičatým nožem odblaníme. Bobkový list a pepř roztlučeme v hmoždíři na jemný prášek, smícháme s hořčicí a 2 lžícemi oleje a směsí potřeme maso. Cibulky omyjeme a nakrájíme na nudličky. V pekáčku rozehřejeme 2 lžice oleje, rychle na něm za stálého míchání osmažíme cibulku, vložíme maso a dáme péci na trouby. Pečeme 20 minut při 250.C (plynová trouba stupeň 5-6). Alobal potřeme máslem, položíme na něj hotovou pečeni, osolíme ji, pevně zabalíme a necháme odpočinout na chladném místě asi 10 až 15 minut. Šťávu z pečeně zředíme vývarem, přimícháme víno a zahustíme Solamylem. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se lehce neváže. Přecedíme a omáčku dochutíme. Maso krájíme na úhledné plátky.
Přílohy: brambory, míchaný salát