Hovězí roláda s vejci Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

750 g plát hovězího masa na roládu
150 g plátkované šunky
3 vejce
4 sladkokyselé okurky
1 cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
kostka zeleninového bujónu
olej
sůl, pepř
hotová jíška nebo škrobová moučka

Postup

Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Pak ho poklademe plátky šunky a na kolečka nakrájenou cibulí. Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na čtvrtky, okurky podélně překrojíme a obojí klademe na vrstvu šunky s cibulí. Plát masa zavineme do rolády, ovážeme nití a na pánvi ze všech stran opečeme. Roládu pak přendáme do pekáčku, podlijeme horkou vodou a přidáme rozdrobenou bujónovou kostku. Pekáček nejprve přikryjeme pokličkou a maso dusíme zvolna doměkka. Pak poklici sejmeme a maso dopečeme. Šťávu zahustíme hotovou jíškou nebo škrobovou moučkou.