Pikantní rychloguláš v papiňáku Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

600 g zadního hovězího
600 g cibule
1 sklenice Ajvar ostrý
5 stroužků česneku
2 lžíce oleje
1 kostka masoxu
3 lžíce sladké mleté papriky
sůl
voda
hladká mouka na zahuštění

Postup

Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky. V papiňáku na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme maso a za občasného míchání necháme odpařit šťávu.
Zasypeme paprikou, přidáme masox, prolisovaný česnek, Ajvar, osolíme a zalijeme vodou. Papiňák uzavřeme a od doby varu vaříme 40 minut. Poté otevřeme, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, ev. dosolíme a ještě 10 minut povaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží či chlebem