těstoviny zelenina brambory sýry sladká jídla houby vejce ostatni
Recepty na bezmasá jídla


Těstoviny se špenátem PDF Tisk
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

(pro 4 osoby)
350 g vařených těstovin (kolínka nebo mušle)
1 zmrazený špenát
400 g mletého vepřového masa
2 cibule
2 stroužky česneku
250 ml mléka
olej
50 g eidamu
sůl, pepř

Na omáčku:
tuk
20 g hladké mouky
300 ml mléka
100 ml vývaru z masoxu
100 g eidamu
sůl, pepř
muškátový květ

Postup

Špenát rozmrazíme a dusíme na polovině zpěněné cibule. Přidáme prolisovaný česnek se solí. Na druhé polovině nadrobno nakrájené a zpěněné cibule dusíme doměkka osolené a opepřené mleté maso.
Omáčka: do ohřátého oleje zamícháme mouku, přilijeme mléko, vývar a přidáme strouhaný sýr s kořením. Za stálého míchání udržujeme na pokraji varu a podle chuti případně dosolíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, na ně rozprostřeme špenát, maso, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další > Konec >>

Strana 2 z 9