těstoviny zelenina brambory sýry sladká jídla houby vejce ostatni
Recepty na bezmasá jídla


Gnocchi s tvarohovou omáčkou PDF Tisk
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24

Suroviny

1 kg brambor
30 g másla
300 g hladké mouky
2 vejce
40 g másla
sůl
červený pepř

Omáčka:
200 g měkkého tvarohu
150 g plísňového sýra
150 ml mléka
svazek jarní cibulky
100 g stonkového celeru
20 g másla
sůl

Postup

Brambory očistíme a uvaříme doměkka. Rozmačkáme je, přidáme 30 g másla, mouku, rozšlehané vejce. Vše dobře vymícháme a necháme vychladnout. Na pomoučněném vále těsto rozpůlíme a z každé poloviny vyválíme váleček o průměru asi 3 cm. Z válečků krájíme kolečka silná 1 cm a každý stiskneme zadní stranou vidličky. Gnocchi vaříme ve slané vodě asi 2 minuty. Pak je scedíme, necháme okapat a pak na rozehřátém másle mírně osmažíme. V mixéru připravíme omáčku z tvarohu, nastrouhaného sýra a mléka. Cibulku oloupeme, celer očistíme, obojí nakrájíme na plátky, osmažíme na másle, zalijeme tvarohovou směsí a za stálého míchání povaříme několik minut. Nakonec podle chuti osolíme. Gnocchi rozdělíme na talíře, polijeme omáčkou a posypeme roztlučeným červeným pepřem.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další > Konec >>

Strana 6 z 9