Špenátová buchta Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

mražený či čerstvý špenát
listové těsto
1 cibule
5 stroužků česneku
pepř, sůl, muškátový oříšek
trocha mléka
2 lžíce oleje
2 vejce
strouhanka
olej na vymazání pekáče
sezamové semínko či kmín

Postup

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme špenát, trochu mléka, sůl, pepř a trochu strouhaného muškátového oříšku. Podusíme, přidáme česnek,vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vymažeme olejem větší pekáč. Z listového těsta vyválíme dle rozměrů pekáče dvě placky, dolní placku uděláme větší a v pekáči zvedneme okraje. Na placku rozprostřeme špenát. Labužníci mohou přidat na špenát libovou anglickou slaninu a strouhaný sýr. Zakryjeme druhou plackou, potřeme vejcem, trochu posolíme a dle chuti posypeme kmínem nebo sezamem a dáme do zezlátnutí péct do trouby.