Cuketové bramboráčky Tisk
( 9 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

500 g cukety
2 větší karotky
2 vejce
1 lžíce vegety
špetka mletého pepře
100 ml mléka
250 g hladké mouky
1 hlávkový salát
100 g cherry rajčat
olej na smažení
špetka muškátového květu
1 menší cibule
2 stroužky česneku
sůl
majoránka
strouhanka

Postup

Cuketu omyjeme a okrájíme (mladé plody můžeme použít i se slupkou). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, dokud nepustí vodu a tu slijeme. Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou. Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu.