Nákyp se zeleninou Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Jupík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

(pro 4 osoby)
400 g brambor
400 g hrubé mouky
3 vejce
250 g růžičkové kapusty
250 g mrkve
200 ml zeleninového vývaru
100 g anglické slaniny
20 g droždí
sůl, pepř
strouhanka a tuk do formy
čerstvé bylinky

Postup

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Vychladlé je prolisujeme do mísy. Ve vlažném vývaru necháme vzejít droždí. Do mísy k bramborům přidáme mouku, sůl, pepř, bylinky a vejce. Zalijeme kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout asi půl hodiny. Omytou mrkev nakrájíme na kostičky, omyté kapustičky rozpůlíme a společně povaříme asi 5 minut ve slané vodě. Anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a scezenou zeleninu zapracujeme do těsta. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji těstem, které necháme znovu vykynout.
Pečeme asi 50 minut při 180.C. Porce posypeme čerstvými bylinkami.