Dušená mrkev Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

500 g mrkve
60 g másla
½ citrónu
1-2 lžičky cukru
20 g hladké mouky
sůl
případně 2 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce smetany

Postup

Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí kolečka nebo na silnější nudle. V kastrolu rozpustíme máslo a nasypeme na něj mrkev. Posolíme, přidáme cukr, podlijeme horkou vodou a dusíme skoro doměkka. Zaprášíme moukou, osmahneme, ještě trochu podlijeme a podusíme. Z citrónu jemně ostrouháme trošku citrónové kůry, přidáme ji k mrkvi a zakapeme citrónovou šťávou. Nakonec mrkev můžeme zjemnit smetanou.
Podáváme s vařenými bramborami a porce mrkve můžeme hustě posypat petrželkou.