Dušené hlávkové zelí Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

1 hlávka zelí (bílé nebo červené)
100 g tuku (nejlépe sádla)
1 cibule
2 lžičky kmínu
2 lžíce cukru
sůl
ocet podle chuti
1 syrová brambora

Postup

Z hlávky zelí odstraníme vrchní listy a nakrouháme ho. Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku na pánvi necháme zpěnit oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem a cukrem. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme. Na závěr přidáme ocet podle chuti.

Ukazka

Dušené hlávkové zelí